Beranda › Semua Latihan

Grammar TOEFL 5: Countable vs Uncountable Nouns & Quantifiers

Penjelasan

Countable nouns bisa dihitung dan punya bentuk jamak (one book, two books), memakai 'many/few'. Uncountable nouns tidak punya bentuk jamak (water, information, advice), memakai 'much/little'. 'A lot of' dan 'some' bisa dipakai untuk keduanya.

Latihan soal

1. There isn't ___ time left before the deadline.

  1. much
  2. many
  3. several
  4. a few
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: A. much

'Time' adalah uncountable noun, sehingga digunakan 'much'.

2. How ___ books did you buy at the store?

  1. a great deal of
  2. much
  3. little
  4. many
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: D. many

'Books' adalah countable plural, sehingga digunakan 'many'.

3. She gave me some useful ___ about the exam.

  1. advice
  2. advices
  3. an advice
  4. advice's
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: A. advice

'Advice' adalah uncountable noun dan tidak memiliki bentuk jamak.

4. We only have ___ chairs left for the event.

  1. a few
  2. little
  3. a little
  4. much
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: A. a few

'Chairs' adalah countable plural, sehingga digunakan 'a few'.

5. There is ___ water left in the bottle.

  1. little
  2. a number of
  3. few
  4. many
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: A. little

'Water' adalah uncountable noun, sehingga digunakan 'little'.

6. He has ___ experience in this field.

  1. several
  2. a number of
  3. many
  4. a great deal of
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: D. a great deal of

'Experience' di sini uncountable, sehingga digunakan 'a great deal of'.

7. I need ___ information before making a decision.

  1. several
  2. more
  3. a number of
  4. many
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: B. more

'More' bisa dipakai untuk uncountable noun seperti 'information'.

8. There were ___ people at the concert last night.

  1. a great deal of
  2. much
  3. a lot of
  4. little
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: C. a lot of

'A lot of' bisa dipakai untuk countable ('people') maupun uncountable.

9. She doesn't have ___ furniture in her new apartment.

  1. several
  2. much
  3. a few
  4. many
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: B. much

'Furniture' adalah uncountable noun, sehingga digunakan 'much'.

10. How ___ luggage are you bringing on the trip?

  1. several
  2. a few
  3. many
  4. much
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: D. much

'Luggage' adalah uncountable noun, sehingga digunakan 'much'.

Latihan interaktif di app

Lihat semua latihan lainnya