Beranda › Semua Latihan

Grammar TOEFL 11: Advanced Conditionals

Penjelasan

Selain 3 tipe dasar, ada Mixed Conditional yang menggabungkan waktu berbeda: kondisi masa lalu + hasil masa sekarang (If I had studied harder, I would be a doctor now), atau kondisi umum sekarang + hasil masa lalu. Inverted conditional formal mengganti 'if' dengan inversi: Had I known, Were it not for, Should you need.

Latihan soal

1. Had I known about the traffic, I ___ earlier today.

  1. left
  2. would leave
  3. will leave
  4. would have left
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: D. would have left

Kondisi lampau + hasil lampau spesifik (earlier today) → 'would have left'.

2. If she were more decisive, the team ___ so much time deliberating.

  1. wouldn't waste
  2. doesn't waste
  3. wouldn't have wasted
  4. won't waste
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: A. wouldn't waste

Kondisi umum sekarang + hasil kebiasaan sekarang → 'wouldn't waste'.

3. ___ it not for the volunteers, the shelter would have closed years ago.

  1. Had
  2. Did
  3. Should
  4. Were
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: D. Were

'Were it not for' adalah bentuk formal untuk 'if it weren't for'.

4. If the medication had worked as intended, she ___ pain-free today.

  1. would have been
  2. will be
  3. is
  4. would be
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: D. would be

Mixed conditional: kondisi lampau, hasil sekarang → 'would be'.

5. ___ you need any further information, do not hesitate to contact our office.

  1. Did
  2. Were
  3. Should
  4. Had
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: C. Should

'Should you need' adalah inversi formal dari first conditional.

6. If he weren't so stubborn, he ___ the advice his colleagues gave him last year.

  1. would have taken
  2. would take
  3. takes
  4. will take
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: A. would have taken

Mixed conditional: kondisi karakter umum sekarang, hasil di masa lalu.

7. Had the merger gone through, the company ___ twice its current size today.

  1. would have been
  2. would be
  3. is
  4. will be
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: B. would be

Mixed conditional: kondisi lampau, hasil sekarang.

8. ___ the results prove inconclusive, the trial will be extended by six months.

  1. Were
  2. Should
  3. Had
  4. Did
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: B. Should

'Should' adalah inversi formal first conditional.

9. If I hadn't missed the deadline, my proposal ___ under consideration right now.

  1. will be
  2. would be
  3. would have been
  4. is
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: B. would be

Mixed conditional: kondisi lampau + hasil sekarang.

10. Were the board to approve the budget today, construction ___ next month.

  1. would have begun
  2. begins
  3. will begin
  4. would begin
Lihat jawaban dan pembahasan

Jawaban: D. would begin

'Were...to' adalah inversi formal second conditional, hasil pakai 'would'.

Latihan interaktif di app

Lihat semua latihan lainnya